Fejk polisen

Utklädd till polis eller säkerhetsvakt genomför han "inspektioner" på nöjesställen och företag i syfte att rekognoscera inför kommande stölder. Nu varnar polisen för 19-åringen, som beskrivs som "ytterst trovärdig och manipulativ".

För en vecka sedan stoppade 19-åringen en kvinna vid biblioteket i Ystad och påstod sig vilja kontroller hennes bil. Men id-kortet han visade väckte kvinnans misstankar, varför hon kontaktade polisen.

– Det handlar om en individ som klär sig i polisliknande kläder och utger sig för att vara polis, anställd hos polisen eller anställd av ett vaktbolag som anlitas av polisen, säger Patrik Ahrlin, chef för kriminalunderrättelsetjänsten i södra Skåne.

Mannen opererar främst i Ystad och Tomelilla och har bland annat genomfört påstådda brandinspektioner på företag.

– Vid ett tillfälle tog han sig in backstage på Tingvalla och uppgav att han var säkerhetsansvarig för Lasse Stefanz. Han har också stoppat folk på gatan, visat upp en hemmagjord polislegitimation och velat titta på körkort och liknande, berättar Patrik Ahrlin.

19-åringen, som är uppvuxen och bosatt i området, är väl känd av polisen sedan flera år och anses vara en etablerad tjuv. Han är dömd för brott och avtjänar sitt straff inom frivården.

– Han har förekommit och förekommer i flera utredningar och av flera olika skäl. Det gäller framför allt stölder, men även störande av allmän ordning, konstaterar Mats Sundling, utredningschef i Ystad.

Under senare tid tycks rollspelet ha eskalerat och ett tiotal stölder kan kopplas till en påhälsning av mannen dagen före brottet.

– Han stjäl vad han hittar, men främst gäller det pengar och plånböcker.

19-åringen, som flertalet gånger suttit i förhör hos polisen, beskrivs som mycket trevlig och vältalig.

– Han ger ett mycket trovärdigt intryck. Han för sig väl och är ytterst manipulativ, säger Patrik Ahrlin.

Polisen utesluter inte att ett sjukdomstillstånd kan ligga bakom 19-åringens beteende.

– Man kan på goda skäl misstänka att han ibland själv tror på det han säger, säger Patrik Ahrlin.

Nu varnas allmänheten för 19-åringens framfart.

– När någon dyker upp och utger sig för att vara polis eller säkerhetsansvarig, ska man begära att få se en legitimation. Finns ingen sådan, vill vi givetvis få veta det. Att agera polis har vi faktiskt ensamrätt på, säger Patrik Ahrlin.

HAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHA
Shiiit jag har umgåtts med en låtsas vakt och polis :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback